Z czego blat kuchenny

11.01.2018

Z czego blat kuchenny


Przy okazji remontu kuchni, często zadajemy sobie pytanie: z czego blat kuchenny? To miejsce najbardziej narażone na niekorzystne czynniki zewnętrzne, takie jak ciepło, zabrudzenia czy zniszczenia wynikające z krojenia produktów. Jeśli chodzi o urządzanie kuchni, powinniśmy mieć na uwadze jakość wykonania blatu. Oferujemy wysokiej klasy spieki kwarcowe i kamionkowe marki Kerlite i Laminam. Tworzywo, jakim są spieki kwarcowe, może być wykorzystywane nie tylko podczas produkcji blatów, ale również wszelkiego typu wykończeń, w tym także zewnętrznych.

Z czego blat kuchenny – czyli dlaczego należy wybrać spieki kwarcowe?

Z racji tego, że blat kuchenny ma bezpośredni kontakt z jedzeniem, należy wybrać taki rodzaj powierzchni, który zapobiegnie wchłanianiu wody i rozwojowi bakterii. Spieki kwarcowe to najlepsze rozwiązanie, jakie może zostać wykorzystane w kuchni. Odporne na ciepło blaty sprawiają, że można na nich położyć gorącą patelnię, garnek czy ciepły talerz bez obaw, że ulegnie zniszczeniu lub odkształceniu.

Spieki kwarcowe Laminam, Kerlite - Z czego blat kuchenny
Spieki kwarcowe Laminam, Kerlite - Powrót do listy aktualnościPowrót do listy aktualności